Konstärsresidens på Kronhuset

FLOCK & MYLLER  har genom sitt residensprogram bjudit in H.F.H. Prins Frei av Lorenzburg att arbeta och verka på Kronhuset, under en period om tre månader hösten 2023.

Från september till och med november kommer H.F.H. Prins Frei att vara artist in residence i ett konstnärligt undersökande arbete kring hur kunglig närvaro kan aktivera en historisk plats, samt hur en plats med historisk tyngd bidrar till konstruktionen av kunglig identitet och legitimitet. Vissa delar av residenset utförs i samarbete med den Göteborgsbaserade reklambyrån SPÖKET, för att undersöka hur klassiska marketingstrategier och performancekonst kan samverka för att bana vägen för en ny aktör på monarkins tidigare slutna marknad. Projektet finansieras till största delen av Kulturbryggan.

Om residensprogrammet

FLOCK & MYLLER  erbjuder med sitt residensprogram plats och tid för konstnärlig fördjupning, gränsöverskridande möten och kunskapsutbyten. Programmet är öppet för professionella utövare inom alla konstformer och genrer.

Arbetsvistelsen är platsspecifik till sin natur, och lägger tonvikt på att granska kulturarvet och vår gemensamma historieskrivning, med fokus på marginaliserade berättelser och perspektiv. Programmet tar ett tydligt avstamp i viktiga framtidsfrågor med fokus på hur konstnärer och kulturutövare kan utforska nya jämlika och hållbara samhällsformer.

FLOCK & MYLLER är en produktionsgemenskap för dem som arbetar med innovation, konst och kultur. Vi (åter-)uppfinner upplevelser, möten och produkter från nya positioner. Tillsammans utgör vi en stödstruktur inom vilken medlemmar delar på fysiska resurser, sakkunskap, administration, risker och framgångar. Läs mer: FLOCK & MYLLER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.