Kung Carl XVI Gustaf är Sveriges bäst betalde performancekonstnär!
Den svenske monarken, och andra kungligheter, drillas sedan späd ålder i en mycket specifik genre av performance, eller drag-konst, som innebär att le, vinka, klippa band, skaka hand. Nationen behöver experter som skådespelar ceremoniell upphöjdhet på folkets uppdrag!
Historiska monarker konstruerade sina performance-karaktärer med hjälp av peruker, smink, utstuderade kostymer, juveler och intrikata ceremonier.
 Carl XVI Gustaf, däremot, tvingas spela en medvetet nedtonad roll för att inte stöta sig med den svenska jantelagen. Kungens dilemma är att han inte precis motsvarar BILDEN av hur en kunglighet borde se ut.

Prinsverket har inga sådana begränsningar! Vi strävar efter att vara en bättre kopia jämfört med den svenska monarkins sämre original, och kan därför erbjuda ¡MER! och ¡BÄTTRE! kunglighet än Bernadotterna som ju inte ens får adla folk. Privatisera monarkin och utsätt den för den fria marknaden, vi garanterar att vi kan göra jobbet till bara en bråkdel av kostnaden!

I den ökända furstemanualen Il Principe – ”Fursten” (ca 1513) räknar den florentinske renässansförfattaren Niccolò Machiavelli upp de vanligaste sätten för en person att erhålla furstevärdighet:

1. Genom att födas till positionen.
2. Genom usurpation.
3. Genom ett lyckosamt giftermål.
4. Kanske även simpel bondtur…

Till detta vill vi på Prinsverket tillägga:
5. Genom att lära sig konstens alla knep!